Nulpunt

Alles is energie. Hoe vaak horen we dit niet zeggen? Maar is het waar of niet? Ja, het is waar! De wetenschap heeft aangetoond dat de materie voor 99,999999999999% uit lege ruimte bestaat. Dat zijn twaalf negens achter de komma. Als je de atoomkern tot een speldenknop vergroot, bevindt het eerste elektron zich op vijftig meter afstand. Daartussen is alleen maar een enorme lege ruimte ….  De vraag is nu of deze lege ruimte ook inderdaad helemaal leeg is. Maar nee! De kwantumonderzoekers ontdekten dat niet alleen de deeltjes bestaan uit energie, maar de ruimte daartussen zit ook vol met energie, zogenoemde nulpuntenergie. Hier is niets esoterisch aan, maar ‘keiharde’ wetenschap.

In alle gevallen is er sprake van een universele, allesomvattende en allesdoordingende energie die de drager is van levensprocessen en alles met alles verbindt. Niets kan dus op zichzelf bestaan los van deze energie.

Ja, alles goed en wel hoor ik je al zeggen. Wat moet ik daarmee? Wat betekent dit voor ‘mijn’ leven? Op het persoonlijke vlak worstelt iedereen met wat je met het leven moet doen. Wat is de zin ervan, gebeurt alles vanzelf of creëren we zelf de gebeurtenissen die ons overkomen, duwt het verleden ons doelloos de toekomst in of is de toekomst maakbaar’? Moet ik deze column nu wel schrijven of niet? Allemaal vragen waar niemand het antwoord op weet totdat het zich ontvouwt en verdicht op het vlak waarop het manifest wordt. De toekomst komt je toe, dat in elk geval. Maar meestal niet in die mate en hoedanigheid welke je verwacht.

Ik geloof in zijn en bewustwording. Leven is beleven. Alles is mogelijk. De weg is het doel zelf, ook als ik denk dat ik de verkeerde kant oploop. Een belast verleden is niet schuldig aan een vreugdevol heden. Het is mijn aanwezigheid die dit moment schept . Vanuit deze nul positie zie ik wat er ontstaat, iedere microseconde weer, hechten en onthechten aan dat wat ooit vorm was, maar nu niet meer. Ik ben leeg en vol van essentie tegelijk.

 

Sluit je ogen één seconde 

Zet een lach op je gezicht

Zeg bedankt tegen het leven

Voor de liefde en het licht .

Doe een wens voor iemand anders

Al lijkt het nog zo klein en stil

Elke golf begint als rimpel

Maar maakt altijd een verschil.

Vier het leven om je heen

Hang de slingers op en dans met iedereen

Het leven is al veel te kort

en alleen is maar alleen

Dus droom, durf, doe en deel met iedereen

(John Ewbank)

cropped-earth-space-horizon-header.jpg

2 comments

  • jan on December 15, 2014 at 11:34 am
  • Reply

  hele mooie woorden Jan
  Ach, bewijzen bewijzen alleen maar dat we zijn, hoe je er ook naar kijkt of over denkt
  Het wonder van de zintuigen, gratis gekregen bij de geboorte bij dat lichaam, is niet te bevatten. Wel te ervaren

  Blijkbaar is het ervaren, bewustzijn van dat zijn, zo alles om-vattend, dat we daar onze handen vol aan hebben.
  Ha, het leven leeft en vraagt niet naar onze mening over wat dan ook, het leeft

  Haha, dat die kleine Jan in ons daar wellicht iets over te zeggen heeft is ook goed.
  Toch wel grappig al die Jannetjes
  een heel grappig volkje

  • Dick Last on December 15, 2014 at 9:12 pm
  • Reply

  Ja, maar hoe zit het nou met die 0,00000000000001 % die blijkbaar niet leeg is?

Leave a Reply

Your email address will not be published.